Heb je sinds een bedrijfspand gevonden voor je nieuwe onderneming? Of gaan jullie binnenkort met jullie bedrijf naar een ander pand verhuizen? Dan kan het zijn dat het nieuwe pand hier en daar nog wat verbouwing nodig heeft. Misschien is de vloer wel niet zoals je het graag zou willen zien, kunnen de muren wel een likje verf gebruiken of moet er nog flink wat verbouwd worden op andere vlakken. Keuzes zullen er in ieder geval gemaakt moeten worden en in dit blog kunnen we je daar hopelijk een beetje mee op weg helpen. In dit blog vertellen we je namelijk alles wat je moet weten over een epoxy vloer.

Wat is een epoxy vloer?

Epoxy vloeren zijn vloeren die voornamelijk gebruikt worden in bedrijfsruimtes, winkelpanden en andere omgevingen met commerciële doeleinden. In deze ruimtes wordt vaak een hoge eisen gesteld wat betreft de vloer. De vloer namelijk tegen een stootje kunnen en ook bestemd zijn tegen de vele voeten en andere attributen die van deze vloer gebruik maken. Een epoxy vloer wordt vaak als coatinglaag op de ondervloer gestort. Door deze coating laag krijg je een mooi strak en naadloos resultaat. Het zorgt voor een modern, strak en industriële resultaat en is zeer onderhouds- en gebruiksvriendelijk. Het is sterk en vloeistofdicht dus ook perfect voor in een restaurant of cafetaria. Echter zitten er wel wat voordelen en nadelen aan een epoxy vloer. Zo moet de ondervloer bijvoorbeeld volledig stabiel zodat er geen speling kan ontstaan en daar blijft het niet bij.

De voordelen en nadelen van epoxyvloeren

Net zoals aan andere vloeren zitten ook aan de epoxy vloer voordelen en nadelen. De voordelen van deze vloer zijn uiteraard dat het een sterke vloer is en goed bestand is tegen invloeden van buitenaf. De vloer is slagvast, stootbestendig en volledig vloeistofdicht. Dit materiaal is zeer onderhoudsvriendelijk en makkelijk te reinigen. Daarnaast is het makkelijk te leggen en krijg je een strak, modern en mooi resultaat voor je bedrijfspand. Natuurlijk zitten er ook nadelen aan deze vloer. Zo moet de ondervloer volledig stabiel zijn zoals we al eerder aangeven en de vloer is daarnaast ook minder geschikt voor vloerverwarming. De vloer voelt ook een stuk kouder aan dan een tegelvloer en zal dus zeker in de winter de ruimte niet helpen om warm te blijven. Toch hoeven deze nadelen niet perse nadelen voor jouw bedrijfsruimte te zijn. Het is maar net wat jouw wensen en eisen zijn wat betreft de vloer.