Ik reis nu ongeveer twee jaar alleen. Ik ben in Italië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en meer geweest. Ik heb veel geleerd over reizen en hoe ik me daarop kan voorbereiden. Ik wil mijn kennis met je delen. 1. Zorg voor de juiste documenten 2. Haal het meeste uit je tijd 3. Sta open voor nieuwe mensen ontmoeten 4. Wees je bewust van je omgeving 5. Plan niet teveel

Beschikken over de juiste documenten

Als je met het vliegtuig gaat, heb je natuurlijk een paspoort nodig. Voor de andere plaatsen heeft u mogelijk een visum nodig. Kijk voordat je naar een land gaat op de officiële site of je een visum nodig hebt. Als je er een nodig hebt, vraag deze dan zo snel mogelijk aan. Het kan tot een paar maanden duren om het te krijgen. Als je al in het land bent, kun je naar de ambassade of het consulaat gaan en proberen het te krijgen. Je moet de data weten waarop je daar zult zijn en het bewijs dat je jezelf kunt onderhouden terwijl je daar bent. Daarnaast verschilt het per land hoe lang het duurt. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillen tussen een visum Indonesie en visum Tanzania

Haal het meeste uit je tijd

Als je maar een paar dagen hebt, plan dan juist een beetje vooruit. Ga naar de plek die je het meest wilt bezoeken en laat de rest voor een andere keer. Je kunt altijd terugkomen naar de plaatsen waar je geen tijd had om te bezoeken.

Sta open voor nieuwe mensen ontmoeten

Als je alleen reist, wil je misschien nieuwe mensen ontmoeten. Wees niet bang om met ze te praten. Grote kans dat ze vriendelijk zijn en je kunnen helpen.

Wees je bewust van je omgeving

Als je alleen reist, moet je voorzichtig zijn. Zorg ervoor dat je niet op een plek staat waar mensen je kunnen vastpakken. Besteed aandacht aan je omgeving. Weet altijd waar je vandaan komt en waar je naartoe gaat.

Plan niet teveel

Als je veel tijd hebt, plan dan niet teveel dingen. Het is juist leuk om mee te gaan met de flow. Ontmoet andere mensen, ga met andere mensen mee op stap en ga vervolgens verder en bekijk wat je vervolgens weer kan gaan ondernemen. Zo blijft je reis vol verrassingen en ben je nooit alleen! Met deze tips zorg je voor onvergetelijke en vooral leerzame ervaringen. Soms moet je tijdens je reis uit je comfortzone stappen, zodat je weer verder kan! Zorg dat het altijd leuk blijft voor jezelf en kijk waar je passie ligt op gebied van reizen.